Locatie

Beethovenlaan 58 7075 BE Etten

Telefoon

06-13367313

E-mail

info@lubbers-bouw.nl

Over ons

Over Het bedrijf

Lubbers Bouw is een bouwbedrijf gevestigd in Etten en Hengelo (Gld). Het bedrijf bestaat momenteel uit 1 directeur en 3 vaste medewerkers. Dit team voert de meest uiteenlopende bouwkundige werkzaamheden uit. Veel hiervan gebeurt in eigen beheer zoals betonwerk, metselwerk, timmerwerk, stucwerk en tegelzetten. Voor de werkzaamheden grondwerk, installatiewerk en schilderwerk, werkt Lubbers Bouw met vaste onderaannemers. Door de verscheidenheid van werk is Lubbers Bouw zeer flexibel en in staat om snel en vakkundig te reageren op allerlei situaties. 

Historie

Lubbers Bouw komt voor uit een familiebedrijf met een lange bouwhistorie. Het verhaal gaat helemaal terug naar 1885. De historie in vogelvlucht:

  • In februari 1885 begint Jan Willem Lubbers een metselbedrijfje voor zichzelf.  Hij kwam uit een geslacht dat vele metselaars heeft voortgebracht. In die tijd werd er veel gemetseld bij boeren, want Hengelo Gld was in die tijd een agrarisch dorp.
  • Rond 1920 komen zijn twee zonen, Gert (november 1885) en Herman (december 1890) bij hem werken.
  • Tot eind jaren veertig van de vorige eeuw maken Gert en Herman de dienst uit. De eerste inschrijving bij de Kamer van Koophandel dateert van 1927 en sindsdien wordt het bedrijf steeds professioneler.
  • Herman overlijdt in 1948, waarna de twee zonen van Herman, Jan (1925) en Gert (1927), het bedrijf komen versterken. Eind jaren vijftig gaan zij in een firma verder.  De wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog brengt veel werk met zich mee. Terwijl Jan veel werkzaamheden bij de burgers verricht, is Gert het meest te vinden bij de boeren.
  • In 1980 overlijdt Jan plotseling en komt zoon Harrie (1955) in de zaak. Eerst in loondienst en later als firmant. Rond 1990 komt ook de andere zoon, aan boord. 
  • In 2002 neemt Gert afscheid na 50(!) jaar als metselaar werkzaam te zijn geweest.
  • In 2011 gaat Rick (1986), zoon van Harrie, bij de broers werken. Rick is opgeleid als timmerman, dus het is vanzelfsprekend dat het bedrijf vanaf dat moment steeds meer timmerklussen uitvoert. 
  • Het ondernemerschap spreekt Rick zeer aan. Na enkele jaren onder de vleugels van de gebroeders, geeft hij aan in een eigen bedrijf verder te willen. 

Offerte aanvragen?

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Maak een afspraak, mail naar info@lubbers-bouw.nl of klik op de button hier beneden. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.